
سفیر سیار وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که این کشور خواستار توقف رزمایش های آمریکا با کره جنوبی در شبه جزیره کره شده است چرا که رزمایش های آمریکا و کره جنوبی به برقراری صلح و آرامش در منطقه شبه جزیره کره هیچ کمکی نمی کند.
سفیر سیار وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که این کشور خواستار توقف رزمایش های آمریکا با کره جنوبی در شبه جزیره کره شده است چرا که رزمایش های آمریکا و کره جنوبی به برقراری صلح و آرامش در منطقه شبه جزیره کره هیچ کمکی نمی کند.
یک هیات بزرگ سیاسی و اقتصادی از اتریش روزهای شنبه تا پنجشنبه هفته آینده به چین سفر می کند که این سفر علاوه بر تاثیرش بر توسعه روابط دوجانبه این دو کشور، از اهمیت بالایی نیز در زمینه گرایش اتحادیه اروپا به تعریف اتحادهای جدید بین المللی برخوردار است.
به نقل از مجله آمریکایی فوربس، دولت چین در یک سال گذشته ۱۰ هزار کارخانه را به خاطر کنترل آلودگی هوا تعطیل کرده است. همچنین قرار است کارخانهها و کارگاههای بیشتری در سال جاری میلادی تعطیل شوند.
به گزارش رویترز، کرهجنوبی و ایالات متحده آمریکا رزمایش نظامی سالیانه و مشترکشان را امروز یکشنبه، آغاز کردند.
خبرگزاری رسمی کره جنوبی امروز چهارشنبه گزارش کرد ‘کیم جونگ اون’ رهبر کره شمالی بر عاری سازی شبه جزیره کره از سلاح اتمی و خلع سلاح هسته ای تاکید کرده اما آن را وابسته به اقدامات آمریکا و کره جنوبی دانسته است.
طبق اسناد آمریکا که از حالت محرمانه خارج شده است، ژاپن اندکی پیش از توافق دوجانبه ۱۹۶۹ که منجر شد جزیره اوکیناوا در سال ۱۹۷۲ به ژاپن بازگردانده شود، موافقت کرده بود تا تسلیحات هستهای آمریکا در این جزیره مستقر شود.
ژاپن تایمز گزارش داد، این یادداشت تفاهم مورخ ۱۷ نوامبر ۱۹۶۹ نشان میدهد که هیروتو تاناکا، از مقامهای ارشد وزارت خارجه ژاپن به هنری کیسینجر، مشاور امنیت ملی وقت آمریکا گفته بود، “ژاپن با آمریکا درباره استقرار تسلیحات هستهای در اوکیناوا در صورت وقوع حالت فوقالعاده هیچ مخالفتی ندارد.”
گرچه واضح است که ژاپن و آمریکا توافق محرمانهای داشتند تا در ازای استقرار تسلیحات هستهای حاکمیت اوکیناوا تحویل داده شود اما این اسناد محرمانه برای اولین بار ثابت میکند که توکیو موضع خود را از طریق یک کانال دیپلماتیک و رسمی منتقل کرده بود.
با این حال این اسناد نشان میدهند که مذاکرات میان تاناکا و کیسینجر چندین روز پس از آن صورت گرفت که ایساکو ساتو، نخستوزیر وقت ژاپن و ریچارد نیکسون، رئیسجمهور وقت آمریکا به توافقی محرمانه دست یافتند که اجازه میداد تسلیحات هستهای در اوکیناوا مستقر شود؛ تنها دو روز پیش از برگزاری نشستی که به تحویل حاکمیت اوکیناوا به ژاپن منجر شد.
براساس گزارش ژاپن تایمز، کیچی آیچی، وزیر امور خارجه وقت ژاپن و مابقی این وزارتخانه از این توافق محرمانه اطلاعی نداشتند و ظاهرا از شکست مذاکره “بازگشت اوکیناوا” هراس داشتند. بنابراین، این وزارتخانه لازم دانست تا شفاف اعلام کند که توکیو مایل به تبعیت از درخواست آمریکاست.
اسناد مذکور همچنین نشان میدهند، رهبران ژاپن رسما در دوران جنگ سرد با نقض سه مورد از مصوبات پارلمانی “اصول غیرهستهای” که ساتو در ۱۹۶۷ تدوین کرده بود، موافقت کرده بودند و این در حالی بود که به مردم گفته میشد تسلیحات هستهای هرگز به جزیره اوکیناوا آورده نخواهد شد.
“توافق بازگرداندن اوکیناوا” میان آمریکا و ژاپن در ۱۹۶۹ مورد توافق رهبران دو کشور قرار گرفت و به صورت همزمان در ۱۷ ژوئن ۱۹۷۱ در واشنگتن و توکیو به امضا رسید. این جزیره رسما در ۱۵ مه ۱۹۷۲ یعنی ۲۷ سال پس از آنکه تحت کنترل دولت آمریکا بود، به ژاپن بازگردانده شد.
ایالات متحده آمریکا پس از بازگرداندن این جزیره همچنان حضور نظامی خود در آن را حفظ کرد و این جزیره بیشترین تعداد نیروهای آمریکایی را در خود جای داده است. فرماندار اوکیناوا و بسیاری از ساکنان آن مکررا مخالفت خودشان را با حضور نظامی آمریکا در این جزیره اعلام میکنند و در راهپیماییهای گسترده و اعتراضات حضور مییابند.
ایسنا
سخنگوی وزارت خارجه روسیه هشدار داد که احتمال یک درگیری مسلحانه میان کره شمالی و آمریکا بسیار زیاد است. به گزارش ایسنا، ماریا زاخاروا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در مصاحبه با شبکه یک تلویزیون روسیه گفت: اگر واقعا یک سناریوی حمله مسلحانه وجود داشته باشد و اگر مسائل آنگونه که تشکیلات واشنگتن میگوید پیش
جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر انگلیس به دولت کشورش هشدار داد که از هرگونه مداخله نظامی در کره شمالی اجتناب کرده و همچنین از دولت “جنگ طلب و دمدمی مزاج” دونالد ترامپ پیروی نکند. به نقل از روزنامه ایندیپندنت، جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر انگلیس در مطلبی از دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا و کیم
کارشناسان نظامی معتقدند آمریکا نمیتواند با اقدام نظامی علیه کره شمالی مسئله هستهای این کشور را حل کند زیرا پیونگیانگ سالهاست که برای هرگونه حمله نظامی آمریکا خود را آماده کرده است. به نقل از آنتیوار، با ادامه اظهارات درباره کره شمالی و تنش هستهای این کشور به نظر میرسد صحبت درباره پاسخ نظامی
یونهاپ، روزنامه «رودونگ» که متعلق به حزب کارگران کرهشمالی بوده و از آن به عنوان روزنامه منعکس کننده مواضع دولت کرهشمالی یاد میشود، گزارش داد که سه میلیون و ۴۷۵ هزار نفر از مردم کرهشمالی برای مقابله با آمریکا داوطلب شدهاند. این روزنامه اعلام کرد که شهروندان کرهشمالی داوطلب شامل دانشجویان، کارگران و سربازان