هشدار مقام سابق پنتاگون نسبت به طرد دلار و انزوای آمریکا

یکی از مشاوران پیشین پنتاگون تاکید کرد که خیلی از کشور‌ها درحال پشت کردن به دلار هستند و این اقدام آمریکا را بسوی انزوا می‌کشاند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آر تی؛ داگلاس مک‌گرگور، سرهنگ بازنشسته وزارت دفاع آمریکا موسوم به پنتاگون گفت که بسیاری از کشور‌ها در حال کنار گذاشتن دلار و روی ... هشدار مقام سابق پنتاگون نسبت به طرد دلار و انزوای آمریکا

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, ایتالیا, جنگ تجاری, جهان, خبر

کانادا به دنبال توافق تجاری با «مرکوسور» برای کاهش وابستگی به آمریکا

وزیر تجارت بین‌الملل کانادا اعلام کرد که تمایل‌ متقابلی به پیشبرد مذاکرات تجاری با بلوک آمریکای جنوبی «مرکوسور» وجود دارد؛ این در حالی‌که اتاوا در تلاش برای انعقاد توافقات جدید به‌منظور کاهش وابستگی به آمریکا است. به گزارش روز جمعه ایرنا، منیندر سیدو وزیر تجارت بین‌الملل کانادا در مصاحبه‌ای با خبرگزاری «رویترز» گفت: با وزیر ... کانادا به دنبال توافق تجاری با «مرکوسور» برای کاهش وابستگی به آمریکا

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای جنوبی, آمریکای شمالی, اروگوئه, اقتصادی, برزیل, پاراگوئه, جنگ تجاری, چین, کانادا, گزارش, مرکوسوز

ارز بریکس؛ آغاز مسیری پرچالش برای مقابله با هژمونی دلار

ایده “ارز بریکس” عموما به یک ارز پیشنهادی برای گروه کشورهای بریکس اشاره دارد و فعلا فقط در حد یک ایده و یک سیستم پولی بالقوه در آینده است که برخی کارشناسان معتقدند درصورت تحقق این ایده و ایجاد ارز بریکس، موجب کاهش سلطه دلار آمریکا در تجارت و امور مالی بین‌المللی خواهد شد. به ... ارز بریکس؛ آغاز مسیری پرچالش برای مقابله با هژمونی دلار

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, انگلیس, بریکس, تحلیل, جهان, ژاپن, شانگ‌های

زاخارووا: کالاس تازه دروغ‌های ترامپ را فهمیده است!

سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز چهارشنبه، گفت رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نهایت فهمید که پشت دروغ‌های طرح ترامپ برای کمک به اوکراین چه چیزی نهفته است. به گزارش ایسنا، روز دوشنبه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به همراه مارک روته، دبیرکل ناتو طرحی را برای تامین کمک‌های نظامی بیشتر به اوکراین اعلام کردند ... زاخارووا: کالاس تازه دروغ‌های ترامپ را فهمیده است!

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, اوکراین, جنگ نیابتی, روسیه, شرق اروپا, غرب, ناتو

توافق کشورهای سازمان همکاری شانگهای بر مقابله با یکجانبه‌گرایی

وزیر امور خارجه چین در نشست شورای وزرای امور خارجه سازمان همکاری شانگهای با تاکید بر این که از زمان تاسیس این سازمان سرعت توسعه آن ثابت و مثبت بوده، حوزه‌های همکاری آن گسترش یافته و اعتبار بین‌المللی این نهاد بیشتر شده است، تاکید کرد که کشورهای عضو در این نشست بر سر مقابله با ... توافق کشورهای سازمان همکاری شانگهای بر مقابله با یکجانبه‌گرایی

ادامه

اقتصادی, جهان, چین, سازمان ملل, شانگ‌های, شرق آسیا, صلح

هند، روسیه و چین در خط مقدم کنار گذاشتن دلار

یکجانبه گرایی آمریکا، جنگ‌های تجاری و تحریم‌های غیرقانونی آمریکا علیه کشورهای مختلف جهان موجب شده که بسیاری از کشورهای بزرگ جهان به فکر کنار گذاشتن دلار آمریکا از مبادلات تجارت خارجی خود باشند.

 

به گزارش پایگاه خبری اورسیا تایمز، به علت یکجانبه گرایی آمریکا و مناقشه بر سر توافق‌های تجاری با کشورهای مختلف ، جهان به دو اردوگاه تقسیم شده است : آنها که هنوز از کاربرد دلار آمریکا به عنوان ارز جهانی حمایت می‌کنند و کشورهایی که در مبادلات تجاری منطقه‌ای و جهانی جایگزینی پول ملی  و دیگر ارزها را به جای دلار آغاز کرده اند.

 

چین: مناقشه جاری تجاری بین آمریکا و چین و همچنین تحریم‌های اعمال شده علیه شرکای جاری بزرگ چین این کشور را مجبور کرده که گام‌هایی به سمت کاهش وابستگی به دلار بردارد.

 

در سبک خاص قدرت نرم چین ، دولت این کشور هیچ اعلامیه پر سر وصدایی درباره این موضوع صادر نکرده است اما “بانک خلق” چین بطور منظم در حال کاهش سهم چین در خزانه داری آمریکا بوده است. چین همچنان نگهدارنده شماره یک بدهی آمریکا است اما سهم خود را به پایین‌ترین میزان از ماه مه ۲۰۱۷ کاهش داده است.

 

بعلاوه ، چین بجای کنار گذاشتن فوری دلار در تلاش است تا پول خود – یوان – را به پولی بین‌المللی تبدیل کند. یوان در سبد صندوق بین‌المللی پول در کنار دلار آمریکا، ین ژاپن ، یورو و پوند انگلیس قرار دارد. پکن بتازگی اقدامات مختلفی برای تقویت یوان از جمله تجمیع ذخایر طلا ، راه اندازی معاملات نفتی آتی بر پایه یوان و استفاده از یوان در تجارت با شریکان بین‌المللی انجام داده است.

 

چین به عنوان بخشی از ابتکار بلندپروازانه کمربند و جاده در نظر دارد که سواپ را در کشورهای مشارکت کننده ایجاد کند تا از این طریق کاربرد یوان را ارتقا بدهد.

 

بعلاوه، این کشور فعالانه در حال پیشبرد توافق تجارت آزاد “مشارکت اقتصادی فراگیر منطقه‌ای” (RCEP) ایجاد کند که در بر گیرنده کشورهای جنوب شرقی آسیا خواهد بود. این پیمان تجاری می‌تواند به آسانی جانشین “مشارکت ترانس پاسیفیک” (TPP) شود ؛ توافق تجاری پیشنهادی که ترامپ پس از به قدرت رسیدن آن را از بین برد. مشارکت اقتصادی فراگیر منطقه‌ای شامل ۱۶ کشور است و این پیمان بالقوه می‌تواند اتحادیه‌ای شامل نزدیک به ۳.۴ میلیارد از جمعیت جهان با اقتصاد مجموع ۴۹.۵ تریلیون دلاری تشکیل دهد که این رقم نزدیک به ۴۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان است.

 

هند :  هند که به عنوان ششمین اقتصاد بزرگ جهان رده بندی شده است یکی از بزرگترین واردکنندگان کالاهای تجاری است. جای تعجب نیست که این کشور بطور مستقیم تحت تاثیر بسیاری از مناقشه های ژئوپلتیک جهان قرار می گیرد و تحریم‌های علیه شریکان تجاری هند نیز تاثیر زیادی بر این کشور می‌گذارد.

 

پیشتر در سال جاری به علت تحریم‌های تجاری آمریکا علیه مسکو ، از پرداخت به روبل برای تامین سامانه دفاع هوایی اس-۴۰۰ روسیه استفاده کرد. این کشور همچنین پس از اعمال مجدد تحریم‌های آمریکا علیه ایران مجبور شد برای خرید نفت از ایران از روپیه استفاده کند.

 

هند و امارات در ماه دسامبر یک موافقتنامه سواپ (مبادله) ارزی برای تقویت تجارت و سرمایه گذاری بدون دخالت پول ثالث امضا کردند.

 

با در نظر گرفتن اینکه هند سومین کشور جهان از لحاظ برابری قدرت خرید است، گام‌هایی از این نوع می‌تواند نقش دلار در تجارت جهانی را تا حد زیادی تقلیل‌ دهد.

 

ترکیه : پیشتر در سال جاری، رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه طرح‌هایی برای پایان دادن به انحصار دلار آمریکا از طریق یک سیاست جدید با هدف تجارت غیردلاری با شریکان بین‌المللی این کشور اعلام کرد. این رهبر ترکیه بعدا اعلام کرد که آنکارا در تدارک تجارت از طریق پول‌های ملی با کشورهای چین، روسیه و اوکراین است. ترکیه همچنین درباره جایگزینی احتمالی دلار آمریکا با پول‌های ملی در معاملات تجاری با ایران بحث و بررسی کرد.

 

علت این گام دلایل و عوامل سیاسی و اقتصادی بود. روابط بین آنکارا و واشنگتن از زمان کودتای نافرجام برای برکناری اردوغان در سال ۲۰۱۶ رو بو وخامت بوده است. گزارش شده است که اردوغان به مداخله آمریکا در آن قیام (کودتای نافرجام) مظنون است و واشنگتن را به پناه دادن به فتح الله گولن روحانی تبعیدی که آنکارا او را مغز متفکر کودتا می‌داند متهم می‌کند.

 

اقتصاد ترکیه پس از تحریم‌های آمریکا به علت بازداشت “اندرو برانسون” کشیش مسیحی به اتهام تروریستی در ارتباط با کودتا، ضربه خورد.

 

اردوغان مکررا واشنگتن را به علت جنگ تجاری جهانی، تحریم ترکیه و تلاش برای انزوای ایران مورد نکوهش قرار داده است. تصمیم این عضو “ناتو” برای خرید سامانه‌های موشکی اس-۴۰۰ روسیه بر آتش این اختلافات دمید.

 

بعلاوه، ترکیه در تلاش است تا برای حمایت از پول ملی خود دلار را کنار بگذارد. لیره ترکیه در سال گذشته نزدیک به نیمی از ارزش خود را در برابر دلار از دست داده است. کاهش ارزش لیره به علت تورم شدید و افزایش قیمت کالا و خدمات بدتر شد.

 

ایران : بازگشت ایران به عرصه تجارت جهانی زیاد طول نکشید. ترامپ اندک زمانی پس از پیروزی در انتخابات از توافق هسته ای سال ۲۰۱۶ با ایران خارج شد . این کشور نفتی بار دیگر هدف تحریم‌های شدید آمریکا قرار گرفته است.

 

تحریم‌ها موجب شده که تهران به دنبال جایگزین‌هایی برای دلار آمریکا به عنوان پرداختی برای صادرات نفت خود باشد. ایران به توافقی با هند برای دریافت پول نفت به روپیه رسید و همچنین برای یک توافق پایاپای با عراق مذاکره کرد. این شریکان همچنین در نظر دارند از دینار عراق برای معاملات دوجانبه به منظور کاهش وابستگی به دلار آمریکا در بحبوحه مشکلات بانکی مرتبط با تحریم‌های آمریکا استفاده کنند.

 

روسیه : ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفته است که آمریکا از طریق مخدوش‌کردن اعتماد به دلار یک اشتباه راهبردی بزرگ مرتکب می‌شود. پوتین هیچگاه خواستار محدودسازی معاملات یا ممنوعیت استفاده از دلار آمریکا نشده است اما آنتون سیلانوف وزیر دارایی روسیه پیشتر در سال جاری گغت که این کشور باید ذخایر خود از دارایی‌های آمریکا را کاهش دهد و به سمت دارایی‌های ایمن‌تر مانند روبل، یورو و فلزات گران‌بها برود.

 

این کشور اقدامات مختلفی برای دلار-زدایی اقتصاد خود در بحبوحه فشار تحریم‌ها انجام داده است. روسیه در پی تهدید تحریم‌های شدیدتر آمریکا علیه نظام مالی روسیه، یک سیستم پرداخت ملی به عنوان جایگزینی دربرابر “سوئیفت” و “ویزا” و “مسترکارت” ایجاد کرد.

 

مسکو تاکنون موفق شده است که تا حدی دلار را از صادرات خود کنار بگذارد و توافق‌های مبادله ارزی با کشورهایی مانند چین و هند و ایران امضا کرده است. روسیه بتازگی همچنین پیشنهاد کرده که در معامله با اتحادیه اروپا بجای دلار از یورو استفاده کند.

 

روسیه که زمانی یکی از ۱۰ بدهکار بزرگ به آمریکا بود تا حد زیادی ذخایر  آمریکایی را کاهش داده و از این پول برای تقویت ذخایر خارجی خود و ایجاد ذخایر طلا برای تقویت روبل استفاده کرده است.

چاینا دیلی: لفاظی‌های ترامپ و پامپئو تنها به متحد شدن مردم چین منتهی می‌شود

یک نشریه چینی با انتقاد از لفاظی‌های دولتمردان آمریکا نوشت که این کشور هرگز نگران خروج از توافق‌های بین‌المللی چون برجام و حمله پهپادی به مسلمانان نیست.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, خبر

سندرز: آمریکایی‌ها درمانده از تامین غذای خانواده‌های خود هستند

درحالی که گزارش‌ها حاکی از وضعیت وخیم معیشت شهروندان آمریکایی دارد، برنی سندرز سناتور ضدسیاست‌های سرمایه‌داری، مسئولان آمریکایی به ویژه جمهوریخواهان را به بی‌کفایتی متهم و در توئیتر نوشت: اکنون آمریکایی‌ها درمانده از تامین مایحتاج خانواده‌های خود شده و این کشور با بحران بی‌سابقه‌ای مواجه است.

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, جهان, حقوق بشر, سرمایه‌داری, فقر, گزارش

خاورمیانه در حال تغییر/ پایان عصر نفتی کشور‌های عرب

بر اساس شواهد به نظر می‌رسد که شرایط در خاورمیانه چه در کشور‌های تولیدکننده‌ی نفت و چه در کشور‌های غیرنفتی در حال تغییر است و تغییرات مهمی به لحاظ اجتماعی و اقتصادی در این کشور‌ها قابل پیش بینی است.

ادامه

اقتصادی, امارات, جهان, خاورمیانه, شمال افریقا, عراق, عربستان سعودی, عمان, قطر, کویت, لبنان