تایمز: هند با شرکت در رزمایش روسیه و بلاروس از خط قرمز غرب عبور کرده است

وزارت دفاع هند در پی وخامت روابط میان واشنگتن و دهلی‌نو از شرکت سربازان ارتش این کشور در رزمایش نظامی مشترک روسیه و بلاروس خبر داد؛ اقدامی که به غرب را خشمگین کرده است. به گزارش ایسنا، «نارندرا مودی» نخست وزیر هند جمعی از سربازان ارتش کشورش را جهت شرکت در رزمایش نظامی مشترک روسیه ... تایمز: هند با شرکت در رزمایش روسیه و بلاروس از خط قرمز غرب عبور کرده است

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, استراتژی, اقتصادی, بلاروس, پاکستان, جهان, چین, روسیه, شانگ‌های, غرب, فنلاند, گزارش, ناتو, هندوستان

اعتراف مکرون: ناتو عامل اصلی جنگ اوکراین است

«جفری ساکس» اقتصاددان برجسته آمریکایی، مدعی شد «امانوئل مکرون» رئیس‌جمهور فرانسه، در گفت‌وگویی خصوصی اذعان داشته که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) عامل اصلی جنگ اوکراین بوده است. به گزارش ایرنا از راشاتودی، به گفته جفری ساکس اقتصاددان و استاد دانشگاه آمریکایی، امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه در محافل خصوصی اذعان کرده است که ناتو محرک ... اعتراف مکرون: ناتو عامل اصلی جنگ اوکراین است

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, کودتا, گزارش, ناتو

ایجاد مرکز فرماندهی جدید ناتو در شرق اروپا

با هدف گسترش جناح شرقی، دبیرکل ناتو از ایجاد مرکز فرماندهی جدید در شرق اروپا خبر داد. به گزارش ایرنا از شبکه تی آر تی ترکیه، مارک روته روز جمعه در یک نشست خبری در بروکسل گفت: بی‌احتیاطی روسیه در هوا در امتداد جناح شرقی ما به طور فزاینده‌ای در حال افزایش است. ما شاهد ... ایجاد مرکز فرماندهی جدید ناتو در شرق اروپا

ادامه

آلمان, استونی, انگلیس, اوکراین, بلژیک, جنگ سرد, جهان, خبر, دانمارک, روسیه, رومانی, شرق, فرانسه, لیتوانی, ناتو

لهستان ۴۰۰۰۰ نیرو در مرز با روسیه (کالینینگراد) مستقر کرد

در سایه رزمایش مشترک روسیه و بلاروس، لهستان ۴۰۰۰۰ سرباز را در مرز‌های خود با بلاروس و منطقه کالینینگراد روسیه مستقر کرده است. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل پراودا؛ لهستان ۴۰٬۰۰۰ سرباز را در مرز‌های خود با بلاروس و منطقه کالینینگراد روسیه مستقر کرده است. این اقدام پاسخی به رزمایش مشترک روسیه و بلاروس با ... لهستان ۴۰۰۰۰ نیرو در مرز با روسیه (کالینینگراد) مستقر کرد

ادامه

اروپای مرکزی, بلاروس, جنگ سرد, جهان, روسیه, کالینینگراد, لهستان, ناتو

پکن: اظهارات آمریکایی‌ها دخالت در امور داخلی چین است

وزیر امور خارجه چین در گفت‌وگوی تلفنی با همتای آمریکایی خود، از مقامات این کشور خواست در گفتار و رفتار خود به ویژه درباره مسائل حساس و مرتبط با منافع اصلی چین مانند تایوان، محتاط باشند، زیرا اظهارات آنان مداخله در امور داخلی پکن به شمار می‌آید. به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از خبرگزاری شین ... پکن: اظهارات آمریکایی‌ها دخالت در امور داخلی چین است

ادامه

آمریکا, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, حزب کمونیست, شرق آسیا, صلح, فاشیسم

هشدار روسیه به کشورهای اروپایی‌ درباره موافقت با استقرار موشک‌های آمریکایی

معاون وزیر خارجه روسیه با هشدار به کشورهای اروپایی درباره موافقت با استقرار موشک‌های برد متوسط آمریکایی در خاکشان، تأکید کرد که ‌روسیه تمامی امکانات نظامی – فنی لازم برای پاسخ‌گویی به هر نوع تهدیدی در این رابطه را دارد.

 

روزنامه «راسیسکایا گازیتا» امروز نوشت: “الکساندر گروشکو” معاون وزیر امور خارجه روسیه و نماینده سابق این کشور در ناتو هشدار داد، کشورهای اروپایی که با استقرار موشک‌های آمریکایی که تا پیش از این در چارچوب پیمان نابودی موشک‌های دارای برد متوسط و کوتاه‌تر منع شده بود، موافقت کنند، امنیت خود را در معرض خطر قرار داده‌اند.

 

این دیپلمات بلندپایه گفت: «چنین مسئله‌ای نه تنها امنیت جهانی و امنیت اروپا را به خطر می‌اندازد، بلکه قبل از هر چیز خاک کشورهایی که ممکن است تحت فشار آمریکا با استقرار این نوع موشک‌ها موافقت کنند را نیز در معرض تهدید قرار خواهد داد.»

 

گروشکو با یادآوری اینکه استقرار موشک‌های دارای برد متوسط آمریکایی در مناطق نزدیک به مرز روسیه، دارای اهمیت راهبردی خواهد بود، افزود: «البته در حال حاضر ناتو اعلام می‌کند که برنامه‌ای برای استقرار موشک‌های برد متوسط با کلاهک‌های هسته‌ای ندارد و ما این ارسال علامت را دریافت کرده‌ایم و امیدواریم مقامات بروکسل به این مسئله پایبند باشند.»

 

معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که در شرایط کنونی و طبق دستور رئیس جمهور “ولادیمیر پوتین”، این کشور در حال کار به روی پاسخ مناسب به آزمایش موشکی اخیر در ایالات متحده است که نقض توافقات در چارچوب پیمان موشکی بود.

 

گروشکو گفت: «کار مشترک وزارت‌خانه‌های مرتبط در این رابطه هنوز به پایان نرسیده است، ولی تا حدود زیادی پیشرفت کرده است. اصلی‌ترین موضوع این است که روسیه تمامی امکانات نظامی – فنی لازم را در اختیار دارد که می‌تواند به این کشور اجازه دهد تا بطور عملیاتی به هر نوع تهدیدی در رابطه با آزمایش موشکی آمریکا و امکان استقرار چنین موشک‌هایی در مناطق مختلف پاسخ مناسب و سریع بدهد.»

 

این دیپلمات تاکید کرد، روسیه به هر آزمایشی در این زمینه، پاسخ نظامی-فنی خواهد داد و امنیت کشور در هر شرایطی بطور قابل اطمینان تامین خواهد شد. به گفته وی، البته تاکنون موشک‌های دارای برد کوتاه و متوسط در هیچ نقطه از جهان، ازجمله خاک اروپا، استقرار زمینی پیدا نکرده و روسیه نیز از برداشتن نخستین گام در این جهت گیری خودداری خواهد کرد.

 

روسیه در استقرار موشک‌های برد متوسط پیش‌قدم نخواهد بود

 

در همین رابطه، “الکساندر پاتروشییف” دبیر شورای امنیت روسیه نیز روز گذشته بعد از مذاکرات خود با “الکساندر لوکاشنکو” رئیس جمهوری بلاروس در مینسک اعلام کرد که پس از از بین رفتن پیمان نابودی موشک‌های دارای برد متوسط و کوتاه‌تر، مسکو در استقرار چنین موشک‌های پیش‌قدم نخواهد بود،ولی به تهدیدات و چالش‌های جدید در این رابطه واکنش مناسب نشان خواهد داد.

 

وی با یادآوری اینکه روسیه از ابتکارعمل رئیس جمهوری بلاروس درباره عدم استقرار موشک‌های برد کوتاه و متوسط در خاک اروپا استقبال می‌کند، افزود: «ما قصد نداریم در چنین اقدامی پیش قدم شویم، ولی به هر تهدید بوجود آمده در این رابطه واکنش مناسب نشان خواهیم داد.

 

دبیر شورای امنیت روسیه افزود که در دیدار با الکساندر لوکاشنکو، مسائل امنیت راهبردی و تغییرات بوجود آمده در عرصه امنیت بین المللی و منطقه‌ای به خاطر اقدامات آمریکا را بررسی کرده است.

 

این مقام بلندپایه یادآور شد که زمانی ایالات متحده از پیمان سپر موشکی خارج شد و اکنون نیز از پیمان نابودی موشک‌های برد متوسط و کوتاه‌تر. در شرایط کنونی سامانه دفاع ضدموشکی آمریکا در خاک رومانی مستقر شده و بزودی هم در خاک لهستان استقرار می‌یابد. این در حالی است که در کلاهک موشک‌های سیستم ضدموشکی آمریکا می‌توان به راحتی مهمات هسته‌ای استفاده شود. مسلماً همه اینها می‌تواند باعث نگرانی مقامات مسکو نشود و در عین حال امنیت اروپایی را نیز در معرض خطر قرار ندهد. به گفته وی، استقرار احتمالی موشک‌های برد متوسط آمریکایی در نزدیکی مناطق شرق دور روسیه هم که قابلیت دسترسی به خاک ما را خواهد داشت، یک تهدید امنیتی برای این کشور محسوب شده و مسکو قطعاً به آن پاسخ مناسب خواهد داد.

تسنیم

تاثیر منفی جنگ تجاری با چین بر خانوارهای آمریکایی

از این پس به دلیل افزایش تعرفه‌ها مصرف بسیاری از کالاها از شیر گرفته تا لوازم ورزشی چینی برای خانوارهای آمریکایی حداقل ۱۵ درصد گرانتر خواهد شد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, شرق آسیا