شوک گرانی ۵۲ درصدی نان به سفره‌های تهی کارگران / نان دیگر پدیده‌ایست طبقاتی!

نان تبدیل به پدیده‌ای طبقاتی شده؛ دولت با اعلان رسمی، نان را در برخی شهرها تا مرز ۵۲ درصد گران کرده و در واقعیت، نانِ باکیفیت و در دسترس خیلی بیش از اینها گران شده است…. به گزارش خبرنگار ایلنا، فرمانِ گرانی نان صادر شد، یک شوک جدید به سفره‌های خالی کارگران؛ سفره‌هایی که حالا ... شوک گرانی ۵۲ درصدی نان به سفره‌های تهی کارگران / نان دیگر پدیده‌ایست طبقاتی!

ادامه

اختلاف طبقاتی, اسراییل, اقتصادی, ایران, تحلیل, تورم, حقوق بشر, دستمزد, طبقه کارگر, معیشت

سرانه مصرف گوشت مزدبگیران به صفر می‌رسد؟

استدلال این است: چون دلار نداریم ارز ترجیحی گوشت قرمز را قطع می‌کنیم، چون دلار نداریم ارز ترجیحی خوراک دام را قطع می‌کنیم؛ خب این یعنی شریان حیات مردم را به بازی گرفته‌اند؛ باید بدانند طبقه مزدبگیر دیگر نایی ندارد که اشتباهات دولت را بیش از این گردن بگیرد. به گزارش خبرنگار ایلنا، جدالِ ناکام ... سرانه مصرف گوشت مزدبگیران به صفر می‌رسد؟

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, تورم, حقوق بشر, دستمزد, زحمتکشان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, گزارش, معیشت

سندرز: آمریکا اکنون یک «شبه دموکراسی» است

سناتور مستقل آمریکایی با انتقاد از قدرت گرفت میلیاردرها در دولت و افزایش اختلاف طبقاتی در این کشور هشدار داد ایالات متحده اکنون با سطح بی‌سابقه‌ای از خطر مواجه است. به گزارش ایسنا، «برنی سندرز» سناتور ۸۳ ساله ایالت ورمونت، ایالات متحده را یک «شبه‌دموکراسی» خواند و دلیل آن را نحوه حکومت «دونالد ترامپ» و ... سندرز: آمریکا اکنون یک «شبه دموکراسی» است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اختلاف طبقاتی, الیگارشی, جهان, دموکراتیک, دیدگاه, سخنرانی, طبقه کارگر, کودکان

بازهم فراهم نشدن ایمنی در محیط کار به حادثه برای ۳ معدنچی منجر شد + فیلم

در پی حادثه صبح روز گذشته (۱۷ فروردین ماه) ریزش «معدن باریت» مهابادکه منجر به مرگ یک کارگر و زخمی شدن دو معدنچی دیگر شد، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن پیگیری‌های کارشناسی اولیه، توضیحاتی را ارائه کرد. به گزارش ایلنا، متن توضیحات روابط عمومی وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی به شرح زیر است: ... بازهم فراهم نشدن ایمنی در محیط کار به حادثه برای ۳ معدنچی منجر شد + فیلم

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, حوادث, طبقه کارگر, فیلم

نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

سال جدید در حالی آغاز شده ‌است که گزارش‌های اقتصادی اخیر به سطح بحرانی رسیدنِ نابرابریِ توزیع ثروت در ایران را نشان می‌دهند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، حدود پنج درصد از جمعیت کشور صاحب بیش از پنجاه درصد از ثروت ملی هستند، درحالی که اکثریت قریب‌به‌اتفاق مردم با داشتن درآمدهایی ناچیز با مشکل‌های اقتصادی‌ای روزافزون ... نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, طبقه کارگر, فقر, کار کودکان, کودکان, معیشت

افزایش ۴۶.۱ درصدی هزینه پایین‌‌ترین دهک درآمدی نسبت به سال گذشته

فاصله تورمی بین بالاترین و پایین‌ترین دهک درآمدی در تیر ماه به ۵.۴ درصد رسیده‌ است.

 

به گزارش اقتصادآنلاین، نرخ تورم سالانه کل کشور در تیر ماه برابر با ۴۴.۲ درصد گزارش شده‌است؛ به بیان دیگر میانگین هزینه خانوار در یک سال منتهی به تیر ۱۴۰۰، ۴۴.۲ درصد نسبت به مدت مشابه قبل از آن افزایش یافته‌است.

 

این نرخ برای دهک اول (پایین‌ترین دهک درآمدی) ۴۴.۵ درصد و برای بالاترین دهک درآمدی ۴۹.۹ درصد بوده‌است.

 

بنابراین فاصله تورمی بین بالاترین و پایین‌ترین دهک درآمدی در تیر ماه به ۵.۴ درصد رسیده‌ که نسبت به ماه قبل ۰.۹ درصد کاهش یافته‌است.

 

عامل اصلی در این شکاف تورمی بین دهک‌ها تفاوت بین سبد مصرفی دهک‌های مختلف است و این که تورم اقلام خوراکی در قیاس با اقلام غیرخوراکی در ماه‌های اخیر بیش‌تر بوده است.

 

تورم مربوط به گروه “خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها” برای دهک اول و دهم به ترتیب برابر با ۵۶.۷ و ۵۱.۹ درصد بوده‌است.

 

تورم مربوط به گروه “کالاهای غیرخوراکی و خدمات” برای دهک اول و دهم نیز به ترتیب برابر با ۳۲.۸ و ۴۹.۴ درصد بوده‌است.

 

همچنین تورم نقطه‌به‌نقطه کل خانوارهای کشور در اولین ماه فصل تابستان، ۴۳.۶ بوده‌است که به معنای افزایش ۴۳.۶ درصدی متوسط هزینه خانوارها نسبت به ماه مشابه سال گذشته است.

 

این نرخ برای دهک اول ۴۶.۱ درصد و برای دهک دهم ۴۳.۹ درصد گزارش شده‌است.

 

کارگر شهرداری کوت عبدالله: همه کارگران شهرداری، ماهی فقط یک مرغ می‌خریم/ بیش از سه ماه است گوشت قرمز نخریده‌ام

وقتی یک خانواده کارگری ماهی یکبار هم به زحمت می‌تواند مرغ بخرد گرانتر شدن این کالا یعنی یک بحران اساسی در تغذیه و سلامت طبقه کارگر.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش

دادنامه‌های ضدکارگری ۱۷۹ و ۳۶۹ را به نفع طبقه کارگرِ تحت استثمار باطل کنید

در حال حاضر کارگران دو درخواست عمده از قوه قضاییه و به طور مشخص دیوان عدالت دارند: ابطال دادنامه ۱۷۹ و ابطال دادنامه ۳۶۹. با دادنامه ۱۷۹ قدرت چانه زنی کارگران در عقد قراردادهای شغلی زایل شده و با بند ب دادنامه ۳۶۹ امتیاز کارگران در طبقه‌بندی از میان برداشته شده است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش

یک استاد دانشگاه ؛ ثروت مملکت صرف عده‌ معدودی می‌شود

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: بی‌عرضگی در عرصه‌ی مدیریتی کار را به اینجا کشانده است؛ انگار مسئولان در طول این مدت فقط توانسته‌اند دو سه شهر را اداره کنند و باقی را به حال خود رها کرده‌اند.

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, تحلیل, حقوق بشر

بازنشستگان تامین اجتماعی؛ «بار مالی لایحه دائمی شدن همسان‌سازی» لفاظی است

جمعی از بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی اعلام کردند که هیات رئیسه مجلس در قبال خواسته بازنشستگان سکوت کرده و به جای حل مشکل بازنشستگان به دنبال پیدا کردن نقطه ضعف‌های دولت است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, تحلیل, حقوق بشر, کارگری