افزایشِ اخیر در هزینه‌های نظامی جهان

افزایشی چشمگیر در هزینه‌های نظامی دولت‌ها در سراسر جهان مشاهده می‌شود که بیشتر از سوی اروپا راه‌بری می‌شود. البته برآوردهایی متفاوت از هزینه‌های نظامی وجود دارد، بسته به این‌که چه معیارهایی برای محاسبهٔ افزایش هزینه‌ها به‌کار گرفته می‌شوند. در ادامهٔ این مطلب به‌منظور بررسی این مقوله از برآوردهای “نهاد بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم” (“SIPRI”) استفاده ... افزایشِ اخیر در هزینه‌های نظامی جهان

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحاد شوروی, اروپا, استعمار, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جهان, دیدگاه, روسیه, سرمایه‌داری, سوئد, سوسیالیسم, غارتگری, فاشیسم, ناتو, نازیسم, هندوستان

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به این گروه تاکید «بریکس» بر چندجانه‌گرایی و حرکت در مسیر ایجاد نظم چندجانبه بر خلاف رویکرد «دونالد ترامپ» برای احیا و تحمیل هژمونی غرب به رهبری آمریکا را می‌توان دلیلی بر تهدید دانستن گردهمایی این گروه غیرغربی به عنوان ائتلافی ضدغربی از سوی مقام‌های واشنگتن دانست. بریکس چیست؟ «هر کشوری ... دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

ادامه

آلمان, آمریکا, افریقای جنوبی, اقتصادی, امپریالیسم, برزیل, بریکس, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, ٰژئوپلیتیک, سازمان ملل, شیلی, غرب, مکزیک, هژمونیسم

عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که کشورش باید هزینه‌های دفاعی را در راستای برآورده کردن تعهدات و نیازهای ناتو افزایش دهد، هرگونه احتمال ورود نظامی بخارست به جنگ اوکراین را رد کرد. به گزارش ایسنا، «ایلی بولوژان» نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که بخارست تحت هیچ شرایطی نیروهای نظامی‌اش را به اوکراین اعزام ... عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, رومانی, شرق اروپا, صلح, ناتو, هلند

چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

وزیر امور خارجه چین اعلام کرد: ما اجازه نخواهیم داد روسیه در جنگ اوکراین شکست بخورد. به گزارش خبرگزاری مهر، جنگ اوکراین که در پی گسترش ناتو به مرزهای روسیه در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، در حالی با برتری مسکو در جبهه‌های نبرد همراه است که این کشور متحدان قابل توجهی در سطح بین ... چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

ادامه

آلمان, اروپای مرکزی

شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

اجلاس دو روزه سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی معروف به “ناتو” به میزبانی شهر لاهه هلند، روز چهارشنبه ۲۵ ژوئن درحالی به کار خود پایان داد که شکاف و اختلافات میان اعضای این سازمان درباره افزایش سهم تامین هزینه‌های نظامی آن همچنان ادامه دارد. به گزارش CGTN : در این اجلاس، اگرچه اعضای ... شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

ادامه

اقتصادی, جنگ سرد, جهان, گزارش, ناتو, هلند

ناوشکن آمریکایی پس از هشدار چین مجبور به ترک منطقه شد

یک مقام نظامی چین از ورود غیر قانونی یک ناو آمریکایی به حریم دریایی این کشور و رصد کامل تحرکات آن از سوی نیروهای چین و ترک منطقه از سوی این ناو پس از مواجهه با هشدارها خبر داد.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، به دنبال ورود غیر قانونی یک ناو شکن نیروی دریایی آمریکا، به قلمروی دریایی چین و هشدار نیروی دریایی این کشور، ناو آمریکا مجبور به ترک منطقه شد.

 

به نوشته وبگاه «گلوبال تایمز» ناوشکن موشک انداز «یواس اس بنفورد» آمریکا روز چهارشنبه بدون اجازه چین به مناطق «جزیره مرجانی میجی» در دریای چین جنوبی وارد شد. متعاقب این رویداد، نیروهای دریایی و هوایی چین به رهگیری این ناو آمریکایی مبادرت کردند.

 

«تیان جونلی» سخنگوی فرماندهی جنوب چین در این زمینه گفت که نیروهای این کشور با رصد تحرکات ناو آمریکایی، به آن هشدار و این ناو شکن مجبور به ترک منطقه شد.

 

وی افزود که این اقدام آمریکا حاکمیت و امنیت چین را به طور جدی نقض کرده و تازه‌ترین دلیل آشکار بر بر تلاش آمریکا در سلطه نظامی و نظامی کردن دریای چین جنوبی است.

 

سخنگوی فرماندهی جنوبی ارتش چین گفت: «حقایق روزافزون ثابت کرده است که ایالات متحده بزرگترین خطرو ناقض صلح برای ثبات و امنیت در منطقه است.»

 

این مقام نظامی چین تاکید کرد که چین بر جزایر و آبهای مجاورحاکمیت دارد و نیروهای فرماندهی جنوب چین همیشه در آماده باش کامل خواهند بود و وظایف و ماوریت‌های خود را برای حفظ حاکمیت و امنیت چین و حفظ صلح و ثبات در دریای چین جنوبی انجام خواهند داد.

 

یک مقام ارشد چین در نشست شورای امنیت نیز به تازگی گفت که آمریکا به بزرگترین تهدید علیه صلح و ثبات در دریای چین جنوبی تبدیل شده است.

 

«دای بینگ»، معاون نماینده چین در سازمان ملل متحده از آمریکا به دلیل ارسال خودسرانه کشتی‌های نظامی پیشرفته و ناو هواپیمابر به دریای چین جنوبی انتقاد کرد و گفت واشنگتن در تلاش است میان کشورهای منطقه شکاف ایجاد کند.

 

او گفت: «این کشور خودش به بزرگترین تهدید علیه صلح و ثبات در دریای چین جنوبی تبدیل شده است.»

 

دریای چین جنوبی و دریای چین شرقی در منطقه آسیا-اقیانوسیه واقع شده است و در سال‌های اخیر به منبع تنش‌ها میان چین و همسایگان این کشور از جمله ژاپن، ویتنام و فیلیپین تبدیل شده است و این کشورها همچنان به جدال بر سر مرزهای دریایی آب‌ها ادامه می‌دهند.

 

آمریکا در تلاش برای ارعاب چین با کشورهای منطقه مبادرت به برگزاری رزمایش کرده و با ادعای ایجاد امنیت در تردد دریایی، حضور غیر قانونی در این منطقه دارد.

شی جین‌پینگ: ارتش چین باید برای درگیری نظامی آماده باشد

رئیس جمهوری چین از رهبری ارتش این کشور خواست تا همبستگی خود را با حزب کمونیست تقویت کند و نسبت به یک درگیری بالقوه مسلحانه و نگرانی‌های امنیتی در مرز با افغانستان هشدار داد.

ادامه

افغانستان, امریکا, انگلستان, تروریسم, جنگ سرد, جهان, چین, سوسیالیسم, شرق آسیا, گزارش