افزایشِ اخیر در هزینه‌های نظامی جهان

افزایشی چشمگیر در هزینه‌های نظامی دولت‌ها در سراسر جهان مشاهده می‌شود که بیشتر از سوی اروپا راه‌بری می‌شود. البته برآوردهایی متفاوت از هزینه‌های نظامی وجود دارد، بسته به این‌که چه معیارهایی برای محاسبهٔ افزایش هزینه‌ها به‌کار گرفته می‌شوند. در ادامهٔ این مطلب به‌منظور بررسی این مقوله از برآوردهای “نهاد بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم” (“SIPRI”) استفاده ... افزایشِ اخیر در هزینه‌های نظامی جهان

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحاد شوروی, اروپا, استعمار, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جهان, دیدگاه, روسیه, سرمایه‌داری, سوئد, سوسیالیسم, غارتگری, فاشیسم, ناتو, نازیسم, هندوستان

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به این گروه تاکید «بریکس» بر چندجانه‌گرایی و حرکت در مسیر ایجاد نظم چندجانبه بر خلاف رویکرد «دونالد ترامپ» برای احیا و تحمیل هژمونی غرب به رهبری آمریکا را می‌توان دلیلی بر تهدید دانستن گردهمایی این گروه غیرغربی به عنوان ائتلافی ضدغربی از سوی مقام‌های واشنگتن دانست. بریکس چیست؟ «هر کشوری ... دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

ادامه

آلمان, آمریکا, افریقای جنوبی, اقتصادی, امپریالیسم, برزیل, بریکس, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, ٰژئوپلیتیک, سازمان ملل, شیلی, غرب, مکزیک, هژمونیسم

عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که کشورش باید هزینه‌های دفاعی را در راستای برآورده کردن تعهدات و نیازهای ناتو افزایش دهد، هرگونه احتمال ورود نظامی بخارست به جنگ اوکراین را رد کرد. به گزارش ایسنا، «ایلی بولوژان» نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که بخارست تحت هیچ شرایطی نیروهای نظامی‌اش را به اوکراین اعزام ... عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, رومانی, شرق اروپا, صلح, ناتو, هلند

چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

وزیر امور خارجه چین اعلام کرد: ما اجازه نخواهیم داد روسیه در جنگ اوکراین شکست بخورد. به گزارش خبرگزاری مهر، جنگ اوکراین که در پی گسترش ناتو به مرزهای روسیه در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، در حالی با برتری مسکو در جبهه‌های نبرد همراه است که این کشور متحدان قابل توجهی در سطح بین ... چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

ادامه

آلمان, اروپای مرکزی

شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

اجلاس دو روزه سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی معروف به “ناتو” به میزبانی شهر لاهه هلند، روز چهارشنبه ۲۵ ژوئن درحالی به کار خود پایان داد که شکاف و اختلافات میان اعضای این سازمان درباره افزایش سهم تامین هزینه‌های نظامی آن همچنان ادامه دارد. به گزارش CGTN : در این اجلاس، اگرچه اعضای ... شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

ادامه

اقتصادی, جنگ سرد, جهان, گزارش, ناتو, هلند

مسکو: تلاش واشنگتن برای ایجاد پایگاه نزدیک افغانستان بی‌نتیجه بوده است

روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد که همه تلاش‌های واشنگتن برای تماس با کشورهای همسایه افغانستان مانند ازبکستان و تاجیکستان به منظور استقرار نیروهای نظامی‌اش در آنها به بهانه مبارزه با تروریسم، تاکنون بی‌نتیجه بوده است.

 

به گزارش ایرنا از شبکه اسپوتنیک نیوز؛ یوری کوکوف معاون شورای امنیت ملی روسیه به روسیسکایا گازتا گفت که این تلاش‌ها از ماه مه و هم زمان با اعلام عقب نشینی نیروهای ارتش آمریکا از افغانستان پس از نزدیک به ۲۰ سال، آغاز شده است.

 

وی افزود: ایالات متحده جاه طلبی های ژئوپولیتیک خود را در غرب آسیا کنار نگذاشته و در پی تقویت مواضع و پایگاه های خود در کشورهای همسایه افغانستان به بهانه مبارزه با تروریسم است. تداوم تلاش واشنگتن برای دستیابی به اهداف جاه طلبانه اش در منطقه خاورمیانه، برای روسیه تهدید ژئوپولیتیک واقعی به شمار می‌رود.

 

کوکوف تلاش‌های واشنگتن را برای به دست آوردن جای پایی در کشورهای همسایه افغانستان و ایجاد پایگاه‌هایی در آنها به منظور استقرار پهپادهای نظامی و مراکز آموزش برای نظامیان و نیروهای امنیتی و ویژه این کشورها به بهانه مبارزه با گروه های تروریستی، در اصل به معنای نزدیک تر شدن زیرساخت ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) به مرزهای روسیه دانست.

 

سرتیپ رستم مینکایف معاون فرماندهی منطقه نظامی مرکزی روسیه اعلام کرد که اطلاعاتی مبنی بر انتقال شبه نظامیان وابسته به گروه‌های تروریستی از مناطق تحت تسلط آمریکا در سوریه و عراق به افغانستان در دست دارد.

 

این فرمانده نظامی روسیه افزود: نیروهای ویژه آمریکا در حال اقدام در این زمینه هستند و شبه نظامیان سازمان های افراط گرای تروریستی را برای بکار گرفتن آتی در آفریقا و آسیا، در مناطق تحت تسلط خود در سوریه و عراق همچنان آموزش می‌دهند. ما شاهد انتقال گروه های تبهکاری داعش به استان های شمالی افغانستان هستیم که قطعا هسته های جدید بی ثباتی در منطقه ایجاد خواهد کرد. فعالیت گروه های تروریستی در افغانستان، در وهله اول برای کشورهای آسیای مرکزی خطرناک است.

 

مینکایف افزود: «خروج تعمدی آمریکایی‌ها از افغانستان می‌تواند تشدید تهدید تروریسم را برای کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به همراه بیاورد، پروژه های اقتصادی و زیربنایی در مقیاس منطقه را مختل کند و موجب فاجعه انسانی شود».

 

طالبان پس از تصرف کامل همه شهرهای مهم و گذرگاه های مرزی افغانستان، در ۱۵ اوت ۲۰۲۱ ( ۲۴ مرداد ۱۴۰۰) تسلط کامل خود را بر این کشور اعلام کردند و دولت جدیدی تشکیل دادند.

 

ایالات متحده در ۳۱ اوت ۲۰۲۱، ( ۹ شهریور ماه ۱۴۰۰) نیروهای ارتش خود را به طور کامل از افغانستان خارج کرد و ماموریت نظامی ۲۰ ساله اما ناکام خود را در این کشور، به پایان رساند.

توافق آمریکا و چین برای برگزاری نشست مجازی بین رؤسای جمهور دو طرف

یک مقام آمریکایی می‌گوید که نمایندگان پکن و واشنگتن به توافق رسیده‌اند که رؤسای جمهور دو طرف تا قبل از پایان سال جاری میلادی، نشست مجازی برگزار کنند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش