
دو رهبر سوسیالیستهای آلمان صد سال پیش، در ژانویه ۱۹۱۹، به قتل رسیدند. هزاران نفر در خیابانهای برلین، پایتخت آلمان، راهپیمایی کردند و یاد رزا لوکزمبورگ و کارل لیبکنشت را گرامی داشتند.
دو رهبر سوسیالیستهای آلمان صد سال پیش، در ژانویه ۱۹۱۹، به قتل رسیدند. هزاران نفر در خیابانهای برلین، پایتخت آلمان، راهپیمایی کردند و یاد رزا لوکزمبورگ و کارل لیبکنشت را گرامی داشتند.
خوزه ال گالیگو فرناندز (El Gallego’ Fernandez) ، از قهرمان انقلاب کوبا، و از جمله بنیانگذاران حزب کمونیست کوبا بودند.
اعلامیه کمیتۀ مرکزی فرقۀ دمکرات آذربایجان به مناسبت ۷۳ مین سالگرد ۲۱ آذر و تشکیل حکومت ملی آذربایجان
هزاران نفر در سالروز تولد ژوزف استالین دومین رهبر اتحاد جماهیر شوروی بر سر قبر وی در پای دیوار کاخ کرملین حاضر شدند تا نشان دهند او همچنان در روسیه طرفدارانی دارد.
اعلامیۀ کمیتۀ مرکزی حزب تودۀ ایران به مناسبت شصت و پنجمین سالگرد ۱۶ آذر، روز دانشجو و زایش ندای «اتحاد، مبارزه، پیروزی»
غلامحسین صدری افشار فرهنگ نویس پیشکسوت بر اثر بیماری روده صبح امروز ساعت ۸ صبح امروز (۲۸ فروردینماه) و در ۸۴ سالگی بدرود حیات گفت.
داوود موسایی مدیرمسئول انتشارات فرهنگ معاصر و ناشر کتابهای فرهنگ زندهیاد غلامحسین صدری افشار ضمن اعلام این خبر گفت: آقای صدری افشار پریشب پس از احساس درد در ناحیه شکم و معده، به بیمارستان منتقل میشود که به گفته پزشکان و پس از انجام معاینات و آزمایشهای لازم، تحت عمل جراحی قرار میگیرد اما متاسفانه عمل، کارگر نمیافتد چرا که با رویت یک لکه خونی در روده، مشخص میشود که این لکه وارد جریان خون او شده است و در نهایت متاسفانه، حموالی ساعت ۸ صبح امروز، این فرهنگنویس برجسته، جان به جان آفرین تسلیم میکند.
او که در منزل زندهیاد صدری افشار حضور داشت، اعلام جزئیات مراسم تشییع و خاکسپاری وی را به ساعات آتی موکول کرد.
غلامحسین صدری افشار، فرهنگ نویس و مترجم نامبردار سال ۱۳۱۳در ارومیه متولد شد. وی بعد از طی تحصیلات ابتدایی و متوسطه به سمت مشاغل گوناگونی رفت و در نهایت به حوزه فرهنگ کشیده شد.
صدری افشار انتشار آثارش را از سال ۱۳۲۷ در تبریز آغاز کرد. دوازدهسالی برروی تاریخ علم مطالعه کرد. کار فرهنگنویسی را از سال ۱۳۴۵ در بنیاد فرهنگ ایران با فیشنویسی مخزنالادویه آغاز کرد و تا به امروز ادامه داده، ویراستاری، ترجمه، تألیف و نشر کتابهای متعددی را به وسیلهی افراد دیگر موجب شدهاست. از سال ۱۳۴۵ تا ۴۸ با ماهنامه سخن علمی همکاری داشت. از سال ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۹ در وزارت علوم کار میکرد و مسئول انتشارات علمی بود.
در سالهای ۱۳۵۶ – ۵۸ مدیریت فصلنامه آشنایی با دانش را در دانشگاه آزاد ایران برعهده داشت. در سالهای ۱۳۵۸ – ۶۱ ماهنامهی علمی و فرهنگی هدهد را منتشر کرد. چندین کتاب دیگران تصحیح و آمادهی چاپ کرده. کتابهایی به نام دیگران نوشته است. از سال ۱۳۵۹ تاکنون گذران زندگی اش تنها از راه نوشتن، ترجمه و ویراستاری بوده است.
از جمله تألیفات او میتوان به «تاریخ در ایران» کتابفروشی ابن سینا ۱۳۴۵، سرگذشت سازمانها و نهادهای علمی و آموزشی در ایران، وزارت فرهنگ وآموزش عالی (۱۳۵۰)، کتابنامه علوم ایران ( ۱۳۵۰ از سوی مرکز اسناد و مدارک علمی وزارت علوم)، تاریخ ریاضیات (۱۳۵۶ انتشارات توکا)، مقدمه فرهنگ مترجم (انتشارات نیلوفر با اول چاپ کرد سال ۶۳ که تا کنون چهار بار چاپ شده است)، واژهنامه فنی (انتشارات نیلوفر تا به حال ۷ بار چاپ شده و دو ویراست شده است)، فرهنگ فارسی که ابتدا چاپ شد و بعد به فرهنگ معاصر و تا کنون چهار ویراست و نه بار چاپ شده است، اشاره کرد.
مراسم یادبود این فرهیخته فقید روز جمعه ۳۱ فروردین از ساعت ۱۴ تا ۱۵:۳۰ در فرهنگسرای ابن سینا واقع در شهرک غرب، خیابان ایران زمین روبهروی بیمارستان بهمن برگزار میشود.
۵۰ سال پیش در چنین روزی(۲۷ مارس ۱۹۶۸) “یوری الکسی یویچ گاگارین”، فضانورد روسی و اولین فضانورد جهان در سن ۳۴ سالگی درگذشت. “یوری الکسی یویچ گاگارین” در ۹ مارس ۱۹۳۴ میلادی در یکی از روستاهای کشور”روسیه” متولد شد. علاقه گاگارین به فضا، ریشه در کودکی وی داشته و در دوران کودکیاش هواپیماهای مدل
امسال در شرایطی به استقبال روز جهانی زن در ایران میرویم که با وجود گذشت ۳۹ سال از پیروزی انقلاب بهمن ۵۷، که زنان در پیروزی آن نقشی اساسی و چشمگیر داشتند، خواستهای جنبش زنان و آرزوهای زنان میهن ما از سوی حاکمان کنونی و خائنان به آرمانهای انقلاب بهمن زیر پا لگدمال شده است.نقل
چرخه حیات در کره زمین ادامه دارد، انسانها میآیند و میروند اما هستند افرادی که اگر به دنیا نمیآمدند، دنیا چیزی کم داشت چیزی کم دارد یکی از انسانهای بزرگی که اگر به دنیا نمیآمد به یقین جای خالی او کاملا محسوس بود، هوشنگ ابتهاج است.
علی نقدی، یکی از کارگران فصلی مجتمع کشت و صنعت هفت تپه ظهر امروز (سهشنبه، 8اسفند ماه) در محوطه کمپ نیبرها با انداختن خود به شاهکانال آب مزارع نیشکر دست به خودکشی زد و جان باخت. در همین رابطه یکی از همکاران وی به ایلنا گفت: آقای نقدی حدودا 27 سال سابقه کار در