
رئیس جمهور پیشین افغانستان می گوید: آمریکایی ها در طول مذاکرات خود با نمایندگان طالبان درباره پایگاه های نظامی در افغانستان صحبت می کنند و به عقیده من نیروهای ایالات متحده قصد خروج از افغانستان را ندارند.
رئیس جمهور پیشین افغانستان می گوید: آمریکایی ها در طول مذاکرات خود با نمایندگان طالبان درباره پایگاه های نظامی در افغانستان صحبت می کنند و به عقیده من نیروهای ایالات متحده قصد خروج از افغانستان را ندارند.
نشریه آمریکایی ‘تریبون’ نوشت: سیاست های جنگ طلبانه آمریکا در طول 18 سال گذشته در افغانستان موجب افزایش نیروهای ‘طالبان’ و در نتیجه تشدید جنگ، کشته و آواره شدن غیرنظامیان در این کشور شده که در صورت متوقف نشدن این فعالیت ها، وضعیت مردم افغانستان بیش از پیش دچار بحران خواهد شد.
شبکه خبری آمریکایی اعلام کرد: دولت واشنگتن توان پیروزی در جنگ افغانستان را ندارد و حضور نظامی این کشور نیز خلاف خواست مردم آمریکا است بنابراین باید فرمان خروج نظامی از افغانستان صادر شود.
صدها هزار زن هندی با تشکیل یک زنجیره انسانی بزرگ حمایت خود از لغو یک قانون تبعیضآمیز جنسیتی در این کشور را اعلام کردند.
به نقل از رسانه های پاکستان، تجارت دوجانبه بین پاکستان و چین با توجه به تلاش طرفین برای کاهش انحصار دلار موفقیت قابل توجهی ارزیابی شده و دو کشور، تجارت با پول ملی را به صورت رسمی آغاز کردند.
پروفسور «فرانسیس بویل» استاد حقوق بینالملل دانشگاه «ایلینویز» در گفتوگو با «راشا تودی» گفت بررسی جنایات جنگی افغانستان توسط دادگاه لاهه نتیجهای را در بر نخواهد داشت.
این در حالی است که «فاتو بنسودا» دادستان کل دادگاه بینالمللی لاهه اخیرا اعلام کرده بود که برای اخذ مجوز بررسی جنایات جنگی در افغانستان از جمله شکنجه توسط نظامیان آمریکایی و اداره اطلاعات مرکزی این کشور تلاش میکند.
بنسودا تاکید کرده بود که در حین بررسی، بیشترین تمرکز متوجه افرادی خواهد شد که «مسئول ارتکاب جدیترین جرایم هستند».
بویل با اشاره به خروج کشور آفریقایی «بروندی» از دادگاه لاهه و اظهارات مقامات آفریقای جنوبی برای انجام اقدامی مشابه، گفت: بنسودا و این دادگاه در شرایطی قرار دارند که تقریبا تمام کشورهای آفریقایی در حال خروج از توافق این دادگاه هستند، زیرا تنها دیکتاتورهای سیاهپوست آفریقایی در آن تحت پیگرد قرار میگیرند.
بویل در ادامه نیز ضمن «غربی، نژادپرست و ابزار دست امپریالیسم» خواندن دادگاه لاهه، اظهار داشت از این دادگاه علیه قاره آفریقا استفاده میشود.
وی افزود این دادگاه هرگز آمریکاییها، کشورهای عضو ناتو، انگلیس و اسرائیل را به دلیل نقض حقوق بشر و جنایات جنگی تحت پیگرد قرار نداده، در حالی که صلاحیت آن را دارد.
این استاد دانشگاه افزود: آمریکا به طور غیرقانونی با حمله به افغانستان، این کشور را نابود کرده است؛ پس از آن نیز کمپهای شکنجه خود را در سراسر این کشور به وجود آورده و مردم این کشور را نیز شکنجه کرده است.
وی در ادامه تصریح کرد «از اکتبر سال 2001 تاکنون آمریکا احتمالا یک میلیون نفر از مردم افغانستان را کشته است».
بویل که در سال 2010 با ارسال دادخواستی خواهان پیگرد «جرج بوش»، «دیک چنی» و «کاندولیزا راس» به دلیل جنایات جنگی شده بود، گفت این پیگرد باید یک دهه گذشته صورت میگرفت.
وی افزود: دولت آمریکا میداند که توانایی ایجاد وقفه در روند رسیدگی دادگاه لاهه را دارد بنابراین این اقدامات بنسودا نتیجهای نخواهد داشت.
تسنیم
حامد کرزای در مصاحبه اختصاصی با شبکه الجزیره گفت: این دولت آمریکا بود که اجازه داد داعش در افغانستان پابگیرد. او اظهار داشت: از نظر من گروه تروریستی داعش تحت یک نظارت نظامی، سیاسی و اطلاعاتی ظهور پیدا کرد. برای مدت دو سال مردم افغانستان آمدند و از رنجها و نقض حقوق بشری که
کمیسیون حقوقبشر افغانستان از تصمیم دیوان کیفری بینالمللی برای بررسی جنایات جنگی در این کشور استقبال کرد؛ اقدامیکه از آن در راستای نزدیکتر شدن نظامیان آمریکائی و ناتو به محاکمه یاد می شود. به نقل از وبگاه کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، این کمیسیون امروز یکشنبه با صدور بیانیه ای از درخواست دادستان دادگاه
به نقل از «گاردین»، دادستان کل دادگاه بینالمللی لاهه در پی اخذ مجوزی برای بررسی جنایات جنگی در افغانستان از جمله شکنجه توسط نظامیان آمریکایی و اداره اطلاعات مرکزی این کشور است. اگر این اجازه صادر شود، جرایم برخی از گروههای مسلح از جمله طالبان و نیروهای امنیتی افغان نیز بررسی خواهد شد.
“جواهر لعل نهرو”، معمار سیاست خارجی مستقل هندوستان، اولویت سیاست خارجی کشور را به عدمِ تعهد و همبستگی با دنیای روبهرشد، همچون نیروی هدایتکنندهٔ اصلی، داده بود. این کشور تا پایان دههٔ ۱۹۸۰، با این سیاست خارجی هدایت میشد. امسال همچنین با هفتادمین سالگرد رویداد تاریخساز “نشست روابط آسیایی” بهمیزبانی هند، همزمان است. این “نشست”