اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

اتحادیه کارگران صنعت پولاد آلمان ( ای. گ. متال) در فراخوانی از همه کارگران دعوت کرد به خواستِ اجرای سیاستی بهتر در صنعت پولاد بپیوندند. خواستِ سندیکا در طرحی دوازده ماده‌ای از دولت آینده از جمله تعدیل در افزایش قیمت برق، سرمایه‌گذاری صحیح، بالابردن سطح آگاهی و تخصص در کار، و حمایت‌های بیشتر دولت در ... اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

ادامه

آلمان, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, صلح, محیط زیست

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: حمله به نیروگاه اتمی بوشهر پیامدهای فاجعه‌بار خواهد داشت​​

«رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جمعه ۲۰ ژوئن (۳۰ خرداد) هشدار داد در صورت وقوع حمله به نیروگاه هسته‌ای بوشهر ایران، این حادثه می‌تواند مرگبارترین پیامد را از زمان حملات به تأسیسات هسته‌ای این کشور به همراه داشته باشد. بر اساس بیانیه‌ای که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه منتشر کرد، گروسی در ... آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: حمله به نیروگاه اتمی بوشهر پیامدهای فاجعه‌بار خواهد داشت​​

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, محیط زیست

بیانیه جنبش عدم تعهد در محکومیت حمله جنایتکارانه اسرائیل به ایران

جنبش عدم تعهد (NAM) با صدور بیانیه‌ای رسمی، حمله وحشیانه، تحریک‌نشده و از پیش طراحی‌شده اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران را که در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ (۱۳ ژوئن ۲۰۲۵) صورت گرفت، به شدیدترین وجه ممکن محکوم کرد. به گزارش ایسنا، در این بیانیه آمده است که حمله وسیع و هماهنگ اسرائیل شامل سلسله‌ای از ... بیانیه جنبش عدم تعهد در محکومیت حمله جنایتکارانه اسرائیل به ایران

ادامه

اسراییل, ایران, بیانیه, تجاوز نظامی, جنبش غیر متعهدها, جهان, زنان, سازمان ملل, صلح, کودکان, محیط زیست

هشدار تهران به کشورهای غربی: اگر از اسرائیل دفاع کنید، پایگاه‌هایتان را هدف می‌گیریم

منابع اسرائیلی: تل‌آویو فهرست کاملی از مراکز آسیب‌دیده خود در حمله ایران ارائه نمی‌دهد العربیه: رسانه‌های ایران گزارش دادند که تهران به ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه هشدار داده است در صورت کمک به اسرائیل در مقابله با حملات ایران، پایگاه‌ها و شناورهای نظامی این کشورها در منطقه هدف قرار خواهند گرفت. به گزارش خبرگزاری ... هشدار تهران به کشورهای غربی: اگر از اسرائیل دفاع کنید، پایگاه‌هایتان را هدف می‌گیریم

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, اسراییل, اقتصادی, انگلیس, ایران, خلیج فارس, دریای سرخ, غرب, محیط زیست

پایگاه آمریکایی نشنال اینترست؛: جدایی روسیه و چین ممکن نیست

دولت ترامپ به‌جای تقابل با چین و روسیه، باید هم‌زمان با هر دو تنش‌زدایی کند تا از شکل‌گیری یک ائتلاف ضدآمریکایی جلوگیری شود. باشگاه خبرنگاران به نقل از نشنال اینترست دولت ترامپ به‌جای تلاش برای اولویت دادن به بازدارندگی در برابر چین نسبت به روسیه، بهتر است مسیر کاهش تنش با هر دو قدرت را ... پایگاه آمریکایی نشنال اینترست؛: جدایی روسیه و چین ممکن نیست

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اتحاد شوروی, اروپا, اقتصادی, امنیتی, ایدئولوژیک, تایوان, تحلیل, تشنج زدایی, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, محیط زیست

به دادِ کشاورزان سیستان و بلوچستان برسید / در پی جاری‌ شدن سیل محصولاتی مانند گوجه، خربزه، هندوانه، موز و بامیه از بین رفته است

هر چند ارزیابی دقیقی از خسارت‌های وارده به بخش کشاورزی در سیستان و بلوچستان نشده اما مشاهدات عینی و اظهارات اعضای تشکل‌های صنفی و کارگری نشان می‌دهد زمین‌های کشاورزی حداقل در چند شهرستان این استان به شدت آسیب دیده‌اند.

 

سیل بی‌سابقه در سیستان و بلوچستان خسارت‌های فراوانی به بار آورده است. مردم شهرستان‌های مختلف این استان ازجمله دلگان، نیکشهر، خاش، کنارک، سراوان، دشتیاری چابهار، زرآباد و بزمان روستاهای اطرافشان جوری درگیر سیل شده‌اند که دیگر هیچ چیز از دارایی‌شان نمانده است. مدیرکل مدیریت بحران سیستان و بلوچستان گفته بارش‌های سیل آسا به زیرساخت‌ها، باغ‌ها و محصولات کشاورزی استان خسارت زده و عمق آبگرفتگی در برخی روستاها به چهار تا هشت متر می‌رسد. محمد باسط درازهی (نماینده مردم سراوان در مجلس) هم در تذکری شفاهی در جلسه علنی مجلس خطاب به وزارتخانه‌های نیرو، ارتباطات و راه گفت: ۵۰۰ روستا و شهر و شهرستان به هیچ راهی دسترسی ندارند و خیلی از روستاهای سیستان و بلوچستان زیر آب رفته‌اند و امکانات محلی، پاسخگوی این مشکلات نیست. دولت باید موضوع را پیگیری کند و به مشکل مردم در ایام سیل و خسارت توجه شود.

 

تخریب صد درد صدی زمین‌های کشاورزی

 

« در زرآباد، چابهار، نیکشهر و … زمین‌های کشاورزی صد در صد تخریب شده‌اند و هیچ محصولی سالم نمانده است.» این اظهارات را نورشاه ملازهی (رئیس نظام صنفی کشاورزی استان سیستان و بلوچستان) در گفتگو با ایلنا بیان می‌کند.

 

سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از وسیع‌ترین استان‌های کشور اقالیم متعددی دارد و به همین واسطه کاشت انواع محصولات کشاورزی در این استان امکان‌پذیر است. کشاورزی یکی از عمده فعالیت‌های ساکنان این استان است و هر چند در سال‌های اخیر به واسطه خشکسالی و تامین نشدن حقابه هیرمند، کشاورزان با مشکلات زیادی مواجه شده‌اند، اما همچنان بسیاری از ساکنان آن با کشاورزی امرار معاش می‌کنند. عمده محصولات تولیدی در این استان گندم، خرما، صیفی‌جاتی مانند گوجه، هندوانه، خربزه و محصولات گرمسیری مانند موز و بامیه است که بنا بر اعلام رئیس نظام صنفی کشاورزی سیستان و بلوچستان درصد بالایی از این محصولات آسیب دیده‌اند.

 

ملازهی می‌گوید: هنوز برآورد دقیق و درستی از خسارت‌های سیل اخیر انجام نشده است. آنچه مسلم است این است که بارندگی‌های اخیر در ۳۰ سال اخیر بی‌سابقه بوده و زمین‌های کشاورزی شهرستان‌های مختلف استان به ویژه چابهار، زرآباد و نیکشهر به شدت آسیب دیده است. آنچه اکنون ما می‌بینیم این است که زمین‌های کشاورزی در این شهرستان‌ها و روستا‌های اطراف آن صد در صد تخریب شده است.

 

او ادامه می دهد: محصولاتی مانند گوجه، خربزه، هندوانه و همچنین موز و بامیه در شهرستان‌های سیل‌زده استان از بین رفته‌اند. بارش باران به حدی شدید بوده و خسارت‌ها آنقدر زیاد است که ما فکر می‌کنیم امسال خبری از صیفی‌جات تولیدی در سیستان و بلوچستان نیست و موز و بامیه هم در این استان تولید نمی‌شود.

 

رئیس نظام صنفی کشاورزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه محصولات تولیدی در سیستان و بلوچستان بخش مهمی از نیاز بازار داخلی را تامین می‌کند، می‌گوید: از بین رفتن محصولاتی مانند گوجه فرنگی، خربزه، هندوانه و موز باعث می‌شود در بازار داخلی شاهد کمبود این محصولات باشیم و قیمت آنها هم بالا برود.

 

۵۰۰ روستا و شهر و شهرستان به هیچ راهی دسترسی ندارند و خیلی از روستاهای سیستان و بلوچستان زیر آب رفته‌اند و امکانات محلی، پاسخگوی این مشکلات نیست. دولت باید موضوع را پیگیری کند و به مشکل مردم در ایام سیل و خسارت توجه شود

 

او عنوان می‌کند: انتظار کشاورزان سیستان و بلوچستان این است که دولت و بیمه‌ها در اولین فرصت خسارت‌های ناشی از سیل را ارزیابی کرده و از طرفی به ترمیم زیرساخت‌های آسیب دیده بپردازند و از طرف دیگر به کشاورزان کمک‌های بلاعوض اعطا کنند.

 

او در جواب این سوال که چه درصدی از کشاورزان استان بیمه هستند، می‌گوید: درصد کمی از کشاورزان بیمه دارند و امیدوارند که بیمه‌ها خسارت‌های آنها را جبران کنند. بیش از بیمه‌ها این دولت است که باید خسارت‌ها را جبران کند. در گذشته ما شاهد این بوده‌ایم که وقتی سیل رخ داده ارزیابی درست و دقیقی نشده یا در جبران خسارت شاهد کم پرداختی یا تاخیر در پرداخت‌ها بوده‌ایم. با توجه به خسارت شدید کشاورزان انتظار دارند امسال این اتفاق نیفتد و خسارت‌ها درست ارزیابی شود و به موقع جبران خسارت صورت گیرد.

 

اولویت با امدادرسانی است

 

حسینعلی اکبری هم به ایلنا می‌گوید: هنوز ارزیابی دقیقی از خسارات سیل نشده است. آنچه می‌دانیم این است که برخی از شهرستان‌های استان به شدت آسیب دیده‌اند و تا دوشنبه (۲۳ دی) هنوز دسترسی به برخی از روستا‌های استان امکان‌پذیر نشده بود.

 

او با تاکید بر اینکه هنوز نمی‌دانیم خسارت‌های سیل به اقتصاد و اشتغال سیستان و بلوچستان چقدر است، عنوان می‌کند: اقتصاد سیستان و بلوچستان بیشتر بر پایه کشاورزی است. یعنی بیش از آنکه در این استان بنگاه‌های تولیدی و صنعتی وجود داشته باشد، دامپروری و کشاورزی وجود دارد. درواقع کشاورزی درصد بالایی از فعالیت افراد را تشکیل می‌دهد. بارش‌های اخیر به شدت به کشاورزان آسیب زده است، هر چند ما دقیقا نمی‌دانیم میزان خسارت چقدر است و چند هکتار زمین آسیب دیده است.

 

دبیر اجرایی خانه کارگر زاهدان با اشاره به اینکه کشاورزان موز کار به دنبال بارش‌های اخیر خسارت‌های هنگفتی دیده‌اند، می‌گوید: این خسارت‌ها حتما باید جبران شود، هر چند جبران خسارت دردی را دوا نمی‌کند، اما به هر حال باید کمک‌هایی به افراد شود تا درصدی از خسارت وارد شده جبران شود.

 

محصولاتی مانند گوجه، خربزه، هندوانه و همچنین موز و بامیه در شهرستان‌های سیل‌زده استان از بین رفته‌اند. بارش باران به حدی شدید بوده و خسارت‌ها آنقدر زیاد است که ما فکر می‌کنیم امسال خبری از صیفی‌جات تولیدی در سیستان و بلوچستان نیست و موز و بامیه هم در این استان تولید نمی‌شود

 

او عنوان می‌کند: الان ساکنان شهرستان‌های مختلف سیستان و بلوچستان به ویژه افرادی که در روستا‌ها ساکن هستند احتیاج به کمک‌های فوری دارند. الان اولویت باید با امدادرسانی باشد و بعد از آن باید ارزیابی صورت گیرد و راه‌هایی برای جبران خسارت در نظر گرفته شود.

 

سیل‌زدگان فراموش نشوند

 

در روزهای اخیر با خبررسانی کاربران شبکه‌های اجتماعی، توجه شهروندان مناطق مختلف کشور به استان‌های درگیر سیل به ویژه هرمزگان و سیستان و بلوچستان جلب شده است. افراد و نهاد‌های مختلف در حال جمع‌آوری کمک برای تامین اقلام ضروری سیل‌زدگان هستند. هر چند اولویت اکنون با امدادرسانی است، اما نباید سیل‌زدگان بعد از مدتی فراموش شوند. بارش‌های بی‌سابقه در سیستان و بلوچستان دار و ندار عده‌ای را نابود کرده است. هر چند ارزیابی دقیقی از خسارت‌های وارده صورت نگرفته است، اما از آنجا که سیستان و بلوچستان استانی با اقتصاد کشاورزی است، باید بیشترین خسارت‌ها به کشاورزان وارد شده باشد. کشاورزان در این استان مانند سایر استان‌ها چندان به بیمه اهمیت نداده‌اند و درصد ناچیزی از آنها تحت پوشش بیمه هستند. باید این افراد مورد حمایت‌های دولتی قرار گیرند تا روی پای خود بایستند و به زندگی عادی برگردند.