رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل: نتانیاهو برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند

رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل اعلام کرد که دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند. به گزارش ایسنا، یائیر گولان، رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل با انتقاد شدید از عملکرد کابینه بنیامین نتانیاهو تأکید کرد که روند تصمیم‌گیری در خصوص پرونده غزه بر اساس شاخص‌ها و محاسبات امنیتی انجام ... رهبر حزب دموکرات‌های اسرائیل: نتانیاهو برای بقای سیاسی خود با جان مردم قمار می‌کند

ادامه

آمریکا, اسراییل, اشغالگری, امنیتی, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سیاسی, فلسطین, گرسنگی

آینده‌ای که مردم ایران می‌خواهند با آنچه خامنه‌ای و ترامپ و نتانیاهو می‌خواهند متفاوت است

پس از دوازده روز و شب تهاجم بی‌وقفۀ گسترده و ویرانگر و خونین ماشین جنگی اسرائیل به ایران و، در پاسخ، حملۀ موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل، و در انتها حملهٔ پیشرفته‌ترین بمب‌افکن‌های رادارگریز آمریکا به سه سایت اصلی فعالیت هسته‌یی جمهوری اسلامی و بمباران آنها با بمب‌های سنگرشکن، سرانجام این درگیری با پذیرش آتش‌بس ... آینده‌ای که مردم ایران می‌خواهند با آنچه خامنه‌ای و ترامپ و نتانیاهو می‌خواهند متفاوت است

ادامه

آمریکا, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, برنامه هسته‌ای, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح

نماینده چین: حمله آمریکا به ایران، نقض شدید منشور سازمان ملل و قوانین بین‌المللی است

فو تسونگ نماینده دائم چین در سازمان ملل روز یکشنبه ۲۲ ژوئن در نشست اضطراری شورای امنیت، حمله آمریکا به ایران و تأسیسات هسته‌ای تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران را به شدت محکوم کرد. فو اظهار کرد: حمله آمریکا به سه مورد از تأسیسات هسته‌ای ایران در فردو، نطنز و اصفهان به ... نماینده چین: حمله آمریکا به ایران، نقض شدید منشور سازمان ملل و قوانین بین‌المللی است

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, تجاوز نظامی, تنش‌زایی, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, صلح

به گزارش گاردین؛ ترامپ کنترل سیاست خارجی آمریکا را به نتانیاهو واگذار کرد

به گزارش گاردین، حمله اسرائیل به برنامه هسته‌ای ایران مسیر دیپلماسی را مسدود کرده و خطر کشیده شدن آمریکا به یک درگیری پرهزینه را افزایش داده است. باشگاه خبرنگاران به گزارش گاردین، ایران و ایالات متحده در هفته‌های اخیر در آستانه یک انتخاب مهم قرار داشتند: یا بازگشت به مسیر پرچالش ولی ثمربخش مذاکره، یا ... به گزارش گاردین؛ ترامپ کنترل سیاست خارجی آمریکا را به نتانیاهو واگذار کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استراتژی, اسراییل, اوکراین, ایران, تحریم, تحلیل, تروریسم, خاورمیانه, سیاسی

خبرگزاری فرانسه: کشورهای غربی قطعنامه‌‎ای علیه ایران به آژانس ارائه دادند

قدرت‌های اروپایی به همراه ایالات متحده روز سه‌شنبه قطعنامه‌ای را به دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل ارائه کردند که در آن آنچه که «عدم پایبندی ایران به تعهدات هسته‌ای‌اش» خوانده شده، محکوم شده است. به گزارش ایسنا، دیپلمات‌هایی که با خبرگزاری فرانسه گفت‌وگو کردند اعلام داشتند که این اقدام با هدف افزایش فشار بر تهران انجام ... خبرگزاری فرانسه: کشورهای غربی قطعنامه‌‎ای علیه ایران به آژانس ارائه دادند

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, اروپا, ایران, جهان, خبر, سیاسی, مذاکرات هسته‌ای

بحران کرونا، درماندگی رژیم ولایی، و نخ‌نما شدن «اسلام سیاسی»

سران رژیم ولایت فقیه و در رأس آنان علی خامنه‌ای به‌سبب ناتوانی‌شان در مهار شیوع ویروس، مردم کشورمان را بار دیگر در وضعیتی بسیار خطرناک قرار داده و با اَبَربحرانی دیگر روبرو کرده‌اند. در کنار اثرهای جسمانی هلاک کنندهٔ کرونا، روان جامعه و مردم زیر فشار وحشت ناشی از بیم مبتلا شدن به این ویروس به‌شدت در اضطراب و نگرانی است. دیرکرد، مخفی‌کاری، و دروغ‌پردازی سران رژیم و شماری از کارگزارانش در اطلاع رسانی و اقدام به مقابله و مداوای این اپیدمی، مردم را بیش از پیش نسبت به دستگاه‌های حکومتی و سران آن بی‌اعتماد ساخته است.

 

در چنین وضعیتی زحمتکشان مزدبگیر و حقوق‌بگیر در مورد وضع معیشت و شغل‌شان نگرانی‌هایی روزافزون دارند. آنان نمی‌دانند آیا به‌سر کار بروند یا در خانه بمانند و شغل‌شان را از دست دهند؟ آنان در این شرایط بسیار بحرانی- همچون دیگر لایه‌های فرودست جامعه- احساس می‌کنند در قبال آسیب‌های وضعیت موجود هیچ‌ تکیه‌گاهی ندارند. بدین‌سان در کشور ما زیر سایه حکومتی دیکتاتوری و در نبود اطلاع‌رسانی‌ای که بشود بدان ‌اعتماد کرد، پیامدهای شیوع کرونا در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و وحشت و اضطراب در جامعه و در آحاد مردم به‌شدت درحال گسترش است. برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند در چندماه آینده بحران کرونا با نابودی حجم بزرگی از اقتصاد، بر ایران تأثیری شکننده‌ خواهد داشت.

 

در حالی که از ولی فقیه گرفته تا رییس جمهور و کارگزاران ریز و درشت “نظام” به مردم دروغ گفته و می‌گویند، در مقابل، کادر پرستاری، پزشکی، کارکنان بیمارستان‌ها و کارشناسان همه‌گیری‌شناس (اپیدمی‌شناس) در تلاشی نفس‌گیر همراه با نبود تجهیزات کافی همانند جنگاورانی بی‌سلاح در مقابله با این ویروس و مهار آن شبانه‌روز در میدان‌ مبارزه‌اند. این کوشندگان سلامت مردم، با علم و خرد و شکیبایی خویش، بار سنگین بی‌تصمیمی‌ها یا تصمیم‌های فاجعه‌بار عقیدتی، باورهای خرافی واپسگرایانه، و دروغ‌پردازی‌های طیف‌های مختلف حکومتی را به‌دوش می‌کشند. شماری از پرستاران و پزشکان قربانی کوتاهی‌ها در اطلاع‌رسانی از سوی منابع رسمی شده‌اند و آمارها از سیر صعودی بسیار نگران‌کنندهٔ مرگ پرستاران و پزشکان حکایت می‌کنند. ازاین‌روی، در نگاه مردم، برخلاف تلاش‌های انسانی پرستاران و پزشکان و کارکنان بیمارستان‌ها برای رفع بحران اصلی، دستگاه حکومتی “رهبر” و دولتش، عملاً بخش عمدۀ مشکل در کشور‌ و بحران‌ساز و تهدیدی بالقوه برای جان، معیشت، و شغل مردم‌اند. مردم به تفاوت قائل شدن بین عملکرد دین‌فروشان، کلاه‌برداران، و موهوماتی زیر عنوان طب اسلامی با نتایج شفابخش تلاش‌های علمی و پزشکی به‌خوبی آگاه‌اند.

 

شواهدی مشخص حاکی از آن‌اند که از اواخر دی‌ماه خطر انتقال و شیوع ویروس کرونا از طریق چین و کانون اولیه آن در داخل کشور- یعنی شهر قم- به‌وسیله حسن روحانی مستقیماً به‌اطلاع شخص “رهبر” رسیده  و ضرورت قطع پروازها از چین و قرنطینه شدن شهر قم مطرح شده بود. اما ولی فقیه موضوع کرونا را کذب دانسته و با این‌گونه طرح‌های تدارکاتی شدیداً مخالفت کرده بود. درحالی‌ که ویروس کرونا از طریق قم در سراسر کشور به‌سرعت گسترش می‌یافت، حسن روحانی در تبعیت مطلق از حکم ولی فقیه، روز سه‌شنبه ششم اسفندماه ۹۸، به مردم گفت: “از روز شنبه همه روال‌ها با صورت عادی خواهد بود”[!]

 

مسئولیت این تصمیم شوم تاریخی در درجه نخست و به‌طورمستقیم متوجه شخص خامنه‌ای است که فنا شدن جان و زندگی مردم را در قیاس با اهمیت قرنطینه نشدن قم امری به‌کلی ناچیز دانست و بدین‌سان تدارک مقابله با شیوع کرونا بسیار دیر، اندک، سازمان نیافته، و نمایشی آغاز شد. البته پیامدهای این تصمیم تلخ تاریخی از جانب “نماینده خدا بر زمین” برای مردم و پنهان‌کاری‌ها، دروغ‌گویی‌ها، و اطاعت محضِ حسن روحانی و مسئولان سرسپرده حکومت از این حکم خامنه‌ای تنها یک جانب ماجرا است که به‌هیچ‌وجه نمی‌توان آن را به اهمال یا اشتباهی عملیاتی تنزل داد. از سویی هم دیگر دلیل یا دلیل‌های به‌وجود آمدن وضعیت بسیار خطرناک کنونی را صرفاٌ متوجه تحریم‌ها کردن نیز بی‌پایه است. پیش‌زمینه‌های مادی به‌وجود آمدن این بحران مستقیماً به‌دلیل نبود سامانهٔ  “طب ملی” و برآمده از برنامه‌ها و تعدیل‌های اقتصادی‌ای است که با تأیید و حمایت ولی فقیه از دوره دولت هاشمی رفسنجانی تا کنون سلامت جامعه و بهداشت و درمان مردم  را به کالاهایی پرسود تبدیل کرده‌اند. سه دهه پس از پایان جنگ ایران-عراق، سامانه “طب ملی” می‌بایست تا به‌حال ساخته و عملیاتی می‌شد، اما حالا و در نبود آن، مردم و امنیت کشورمان با چنین خطری  ویرانگر و اَبَربحرانی دیگر روبرو شده است.

 

واقعیت امر این است که در مُخیلۀ رهبرانی چون خمینی و خامنه‌ای و در چارچوب نظریهٔ واپس‌گرای “اسلام سیاسی”، چه در مورد حکم بی‌چون‌وچرای ادامه دادن به جنگ در طول سال‌های دهه ۱۳۶۰ با سر دادن شعار “جنگ جنگ تا پیروزی” و چه اکنون در راستای “تداوم نظام” به هر قیمت، جانِ انسان‌ها نه‌تنها ارزشی نداشته، بلکه آنان “مرگ” را برای مردم “حق” می‌دانند! همچنین در دیدگاه نظریه‌پردازان، سیاست‌گذاران، و کارگزارانی که عرصه طب و درمان مردم را به بازار کسب‌وکار و ثروت‌اندوزی تبدیل کرده‌اند نیز فقر، درد، و مرگ طبقه کارگر و لایه‌های مرتبط با کار زحمت نه‌تنها طبیعی‌ست،‌ بلکه در کنار “شوک‌های اقتصادی” و ریاضت‌کشی به‌هدف عادت دادن توده‌ها به قوانین مقدس “اقتصاد بازار” در جهت رشد اقتصادی بر محور ثروت‌اندوزی هزینه‌‌هایی لازم و ضروری‌اند.

 

حاصل تلفیق دین، سیاست، و اقتصاد نولیبرالی در چارچوب رژیم ولایت فقیه، شکل گرفتن پدیده‌ای است ویران ساز که حزب توده ایران همواره درحکم عاملی ضد مردمی، ضد ملی، و ضد دموکراتیک بر آن انگشت گذاشته است. این پدیده امکان تغییرهای بنیادی‌ای ضروری در کشورمان را مسدود کرده و زاینده اَبَربحران‌های خانمان‌برانداز را به‌وجود آورده و خواهد آورد. چهار دهه پس از انقلاب بهمن ۵۷، با مسلط شدن “اسلام سیاسی” بر کشور، خواست‌های بنیادی مردم که از آن جمله‌اند برقراری آزادی‌ها یا بهره‌مندی از “طب ملی” و سامان‌دهی آن به‌منظور توسعه و ترقی کشور تحقق نیافتند. درعوض، از سال‌های دهه ۱۳۷۰ تمام دولت‌های جمهوری اسلامی تا کنون با گرته‌برداری از الگوی اقتصاد نولیبرالی متعلق به همان “استکبار جهانی” – یعنی دشمن اسلام از نظر رژیم جمهوری اسلامی- و زیر لوای دیکتاتوری ولایی با شکل دادن به “جامعه زرسالار” و اقتصاد ملی‌ای از درون تهی شده، حالا هم  امنیت ملی، جان و زندگی و معیشت مردم را با بحران‌هایی پی در پی و خطرناک روبرو کرده‌اند.

 

گسترش سریع ویروس کرونا در پهنه جهان و پیامدهای اقتصادی و سیاسی آن به خطری بین‌المللی تبدیل شده است. شهر ووهان در چین اولین کانون شیوع کرونا بود، ولی به‌گفتهٔ شی جینپینگ، رییس جمهور چین، و تأیید آن از سوی سازمان بهداشت جهانی، دولت چین پس از حدود دو ماه قرنطینه کردن ووهان و انجام اقدام‌هایی مؤثر در استان هوبئی توانسته است به‌طور اساسی شیوع کرونا را مهار کند. چین اطلاعات مفیدی را منتشر کرده است که نشان می‌دهد درصورت وجود امکانات مادی در سطح ملی با برنامه‌ریزی دقیق و اجرای آن می‌توان شیوع این‌گونه بیماری‌های خطرناک را کنترل و درنهایت متوقف کرد.

 

از نخستین مشخصه‌های گسترش ویروس کرونا در کشورهای پیشرفته غربی وجود تردید در مورد توان مقابله مؤثر با آن در عرصه‌های پزشکی و همچنین اقتصادی است که سریعاً به سقوط شدید شاخص‌های ارزش سهام در بازارها منجر شد. وجود نداشتن امکانات دولتی و اجتماعی-اقتصادی ضرور برای مقابله با شیوع وسیع کرونا در برخی از کشورهای اروپایی و ایالات متحده آمریکا کاملاً مشهود شده است، امری که نگرانی متخصصان امور و مردم را دامن می‌زند. درصورت گسترش فزایندهٔ بیماری کرونا، امکان رکود شدید اقتصادی جهانی‌ای مشابه بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ (۱۳۸۷)‌ به تهدیدی واقعی و جدی تبدیل شده است. خطر به‌وجود آمدن بحران مالی، اصحاب قدرت سیاسی و گردانندگان سرمایه‌داری جهانی را به‌شدت نگران کرده و اضطراب و بی‌ثباتی در بازارهای مالی را باعث شده است.

 

شایان یادآوری است که در چهار دهه گذشته شماری از کشورهای پیشرفته سرمایه‌داری به‌ویژه آمریکا و بریتانیا، یعنی پیشگامان تعدیل‌های اقتصادی نولیبرالی، با اجرای خصوصی‌سازی‌های پردامنه و به‌موازات آن کوچک‌سازی نقش دولت و بخش عمومی، کاهش شدید خدمات رفاهی و پزشکی را به‌سود کالایی کردن “طب ملی” موجب شده‌اند. همچنین در طول سال‌های دههٔ  اخیر، در آمریکا و شماری از کشورهای اتحادیه اروپا به‌منظور مدیریت کردن بحران مالی سال ۲۰۰۸ (۱۳۸۷)‌ با تحمیل ریاضت اقتصادی به کشورهای‌شان، زیرساخت‌های اجتماعی-اقتصادی و سامانهٔ “طب ملی” و سیستم رفاهی این کشورها ضعف‌های ساختاری‌ای عمیق را متحمل شده‌اند. به‌این دلیل در بسیاری از کشورهای جهان مقابله با بحرانی‌هایی مانند اپیدمی ویروس کرونا می‌تواند بسیار چالش‌برانگیز شود. مشکل بنیادی آن است که اصولاً آنارشیسم درونی سرمایه‌داری و آنچه آن را “بازار آزاد” (بی‌نظارت) می‌نامند، در تضاد با کار جمعی و اجتماعی و سازمان‌دهی کارآمد منابع و برنامه‌ریزی مدون ملی عمل می‌کنند. چهار دهه تحمیل نولیبرالیسم، مسیر مقابله با بلاهایی مانند شیوع جهانی ویروس‌ها و به‌ویژه خطر گرمایش کره زمین را در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی بسیار مشکل‌تر کرده است.

 

از هفته گذشته و با سقوط شدید بازار سهام، دونالد ترامپ و بوریس جانسون در آمریکا و بریتانیا و همچنین دیگر سران کشورهای غربی که تا همین روزهای اخیر مسئولیت بحران کرونا را به گردن چین می‌انداختند، ناگهان با تغییری فاحش در گفتمان‌شان و درپیش گرفتن حرکت‌های سیاسی‌ای ضربتی وارد صحنهٔ بحران شده‌اند. درپیش گرفتن اقدام‌های سیاسی و اقتصادی‌ای غیرمتعارف به‌ویژه از جانب رهبران نیروهای راست‌ افراطی، درحالی‌که نظام سرمایه‌داری جهانی از یک سال قبل به سوی رکود و گسترش اعتراض‌های اجتماعی می‌رفته است، زیر لوای مقابله با “ویروس کرونا” و دامن زدن به جو ترس، نفاق‌افکنی، و خارجی هراسی برای توجیه بحران‌هایی که رویاروی سرمایه‌داری جهانی است و مدیریت آن‌ها می‌تواند فرصت و حربه‌‌ای مناسب باشد.

 

در این ارتباط، همچنین سران دیکتاتوری ولایی که به‌شدت منفور و بی‌اعتبارند،  و در نمایش انتخابات اخیر از جانب مردم شکست سختی خورده‌اند و توان حل مشکلات و بحران‌های روزافزون را ندارند نیز فرصت را برای اقدام‌هایی غیرمتعارف مغتنم شمرده‌اند. آنان نیز در روزهای اخیر با طرح این مسئله که شیوع کرونا در کشور به‌دلیل “حمله بیولوژیک” بوده، حکم تشکیل قرارگاهی از سوی نیروهای مسلح به‌منظور مقابله با شیوع این ویروس را صادر کرده‌اند. به‌دستور فرمانده کل قوا، حاکم مطلق، علی خامنه‌ای، زیر پرچم مقابله با “ویروس کرونا” از روز شنبه ۲۴ اسفندماه فضای نظامی-امنیتی‌ای شدیدتر را با حضور مستقیم نیروهای مسلح در کف خیایان‌ها به‌بهانهٔ راندن مردم به خانه‌هایشان همراه با کارزار وسیع تبلیغاتی عملیاتی کرده‌اند. در این ارتباط بروز دوبارۀ تنش‌ها و برخوردهای نظامی در هفته گذشته بین نیروهای آمریکا و شبه‌نظامیان متصل به نیروی قدس سپاه پاسداران مایه نگرانی است. مشخص است که هم آمریکا و هم رژیم ولایی مترصد به‌وجود آوردن بحران‌های خارجی به‌منظور انحراف افکارعمومی‌اند.

 

باید امیدوار بود که شیوع ویروس کرونا هر چه زودتر در پهنه جهان به‌وسیله علم و خردمندی مهار شود. اما آنچه هم‌اکنون درحال وقوع است واقعیت‌هایی مشخص را به‌نمایش گذاشته است و آن این است که، با در دست داشتن زیرساخت‌های اجتماعی-اقتصادی‌ای توسعه یافته و اجرای برنامه‌ای مدون در سطح ملی می‌توان بر بلایای طبیعی و از‌جمله بر شیوع ویروس، سیلاب و زلزله غلبه کرد. شوربختانه اما در میهن ما به‌موازات نبودِ زیر ساختارهای ضرور، سایه سنگین و شوم حاکمیت مطلق ولایت فقیه و شخص خامنه‌ای درحکم “نماینده خدا بر زمین” نه‌تنها راه  توسعه جامعه و بهروزی مردم بسته است، بلکه جان و معیشت مردم و نیز امنیت کشور را برای “حفظ نظام” و تسلط “اسلام سیاسی” قربانی خواهد کرد.

 

مردم مدت‌ها است پی‌برده‌اند که دوره رهبرانی که از اعتقادات دینی توده‌ها سوءاستفاده می‌کنند به‌سر آمده است و به‌یقین گسترده شدن این‌گونه بحران‌های ویرانگر مانند شیوع کرونا در داخل کشور نتیجه حکم‌های اکید علی خامنه‌ای است. ازاین‌روی، حزب تودهٔ ایران حذف کامل حاکمیت مطلق ولایی و به‌دنبال آن جدایی دین از حکومت را نخستین گام‌های عاجل در مسیر حرکت کشورمان روبه جلو می‌داند.

نامهٔ مردم

بدون حل مناسبات قدرت در جامعه، یافتن راه حل امکان‌پذیر نیست

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا اظهار داشت: اگر اعتماد، مشارکت و همدلی مردم فراهم شود طبیعتا تورم کاهش و اشتغال گسترش می‌یابد بنابراین بدون فراهم کردن اقدامات سیاسی عملا راه حلی برای اقتصاد کشور براساس عملکردهای سه دهه اخیر وجود ندارد.

ادامه

اقتصادی, ایران, خبر, سیاسی, مصاحبه و گفتگو

سخنی درباره پیوند دادن مبارزه برای افزایش عادلانهٔ دستمزد با مبارزه برای احیای حقوق سندیکایی

در هفته‌‌های پایانی هرسال نشست‌های “شورای‌عالی کار” برای تعیین میزان حداقل دستمزد کارگران برگزار می‌شود. به روال معمول، به‌موازات برگزاری این نشست‌ها دولت و تشکل‌های زرد حکومتی نیز هیاهوی تبلیغاتی هدفمندی پیرامون به‌اصطلاح “سه‌جانبه‌گرایی” به‌راه می‌اندازند و در زمینهٔ تحمیل نظرشان دربارهٔ حداقل دستمزد کارگران به جوسازی می‌پردازند.

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, خبر, سیاسی, کارگری, مقاله

نگاهی فراتر از انتخابات فرمایشی ولی فقیه به تحولات فراروی کشور

پاسخ قاطع و “نه تاریخی”‌ اکثر مردم کشورمان به دیکتاتوری ولایی در رابطه با نمایش یازدهمین دورهٔ‌ “انتخابات مجلس شورای اسلامی” مؤید این واقعیت است که سران حکومت و در رأس آنان ولی فقیه، خامنه‌ای، و کارگزارانش نزد اکثر مردم به‌لحاظ سیاسی بی‌اعتبار شده‌اند.

ادامه

امریکا, ایران, خاورمیانه, خبر, سیاسی, مقاله